KESTEL | ALANYA
01 Haziran 2021 08:52

Kestel mahallesi Alanya’nın "Akdeniz ve Toros Dağları" arasında yer alan geniş bir bölgesidir.

Şehri merkezinden Doğu yönünde merkezden yaklaşık 5-7 Km uzaklıkta sahil şeridinden başlayarak dağlara doğru uzanmaktadır.

Kuzey yönünde “Cebeli Reis” dağının bulunduğu mahalle “Dim çayının” denize döküldüğü vadinin kenarında yer almaktadır.

Bu konumu dolayısıyla, sıcak yaz mevsiminde vadi boyunca akan soğuk suların da etkisiyle, geceler Alanya’nın diğer bölgelerine nispeten daha serin geçer.

Alanya "Alaeddin Keykubat Üniversite’sinin kampüsü" de Kestel bölgesinde yer almaktadır. Bu sebeple üniversite öğrencileri ve Akademisyenler tarafından tercih edilen bir bölge haline gelmiştir. Bu sebeple Kestel bölgesinde ki emlaklar "gün geçtikçe değer kazanmakta" iyi bir yatırım aracına dönüşmektedir.

Mimari olarak ilk yapılmaya başlanan binalar, 2 veya 3 katlı şeklindeyken, Alanya’nın tercih edilen bir yerleşim yeri olmasından dolayı, 4-5 katlı lüks daireler ve konforlu çatı dublekslerinden oluşan siteler ve sahil şeridinde ise denize sıfır konumda yer alan lüks apartmanlar bölgenin genel mimarisini oluşturur hale gelmiştir.

Alanya şehir merkezinden sonra Alanya’nın en yoğun yerleşim bölgesi olan Mahmutlar mahallesi ve Alanya’nın "tam orta noktasında" yer alan konumu ile istediğiniz ihtiyaç duyduğunuz her şeye kolaylıkla ulaşmak için çok fazla alternatifiniz bulunuyor.

Süpermarketler, Eczaneler, Restoranlar, yürüyüş yapabileceğiniz doğal güzellikler, kısaca ihtiyacını olan her şey bölgede yer alıyor.

Dağ havası almak ya da yaylalara doğru güzel bir gezi yapmak istiyorsanız, Kestel’den en fazla 15 dakika içinde kendinizi sessiz sakin ve huzurlu bir yerde bulabilirsiniz.

"Alanya-Gazipaşa Uluslararası Havaalanına" Alanya merkezine kıyasla Kestel’den çok daha kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yeni yaşamınızda olmasını istediğiniz şeyler, eğer yukarıda anlattığımız gibiyse, Kestel bölgesi tam size göre.

Daha "güzel ve konforlu" bir hayatı hak ediyorsunuz.

 

“Biz sizin hayal ettiklerinizi gerçekleştirmeniz için buradayız.”

Home Emlak & Danışmanlık

 

Blog Arşiv