KARGICAK | ALANYA
KARGICAK | ALANYA
01 Haziran 2021 08:52

Kargıcak mahallesi, Alanya’nın Antik dönemde "Syedra" adlı yerleşim bölgesinin hemen ardındaki tepeler ve yamaçlar üzerine inşa edilmiş binaları ile eşi benzeri olmayan bölgelerden birisi.

"Syedra Antik kenti" eski dönemlerde olimpiyat sporcularının kış döneminde kamp yapmak için geldikleri sporcuları ile ünlü bir yerleşim merkezidir.

Syedra” kentinin inşa edildiği tepelerin hemen arkasında, çam ormanları ve doğanın hakim olduğu bu bölgede yaşamınızı sürdürmek, size “konfor, mutluluk ve sakinlik” olarak geri dönecektir.

Kargıcak yerleşim bölgesini oluşturan tepe ve yamaçlar, coğrafi olarak doğu tarafında yer alan iki dağın arasındaki vadinin hemen yanı başında.

Bu ayrıcalıklı konum, yaz ve kış aylarında, "Akdeniz" üzerinden esen rüzgarların, çam ormanlarının arasında geçerek filtre edilmesi sayesinde, insan metabolizması üzerinde çok önemli bir etki yaratıyor.

Bu eşsiz hava sirkülasyonu bölgede havanın yaz aylarında serin ve esintili olmasını da beraberinde getiriyor.

"Alanya-Gazipaşa" Uluslararası Havaalanına 20 dakika uzaklıkta bulunan konumu sayesinde Türkiye’nin önemli büyük şehirleri olan "İstanbul ve Ankara’ya" ve charter uçuşlarla Avrupa’nın birçok başkentine düzenli uçuşların gerçekleşmesi, "iş ve seyahat" konusunda size çok büyük bir kolaylık sağlıyor.

Kent merkezinden Doğu yönünde yaklaşık 15-20 km uzaklıkta, Akdeniz’in kıyısından başlayan Kargıcak mahallesi, genellikle yüksek gelir grubu insanların "hem karlı bir yatırım yapmak hem de yaşam kalitelerini" arttırmak için tercih ettikleri bir bölge.

Kargıcak mahallesindeki evinize giderken bir süre sonra şehirden ve karmaşadan hemen uzaklaştığınız hissi sizi sarmaya başlar.

Bu dağlık bölgenin bir diğer önemli özelliği de dünya üzerinde sayılı yerlerde gerçekleşen, “güneşin denizin üzerinden batışını” gözleyebileceğiniz bir lokasyon da olması.

Sonsuz bir ufuk çizgisinde Akdeniz’i görebileceğiniz ve dağlardan ve denizden gelen temiz bol oksijenli havayı soluyabileceğiniz eşsiz bir konum.

Bu nedenle Alanya Kargıcak’ta ev sahibi olmak, yaşam tarzı olarak “eşsiz” avantajlara sahip.

***

Bu bölgede ev sahibi olanların büyük bir çoğunluğu bütün bir seneyi burada geçirmiyorlar.

Genellikle üst gelir seviyesine sahip olan yabancıların tercih ettiği bir bölge olan Kargıcak bu sebeple hiç “kalabalık” olmuyor.

Bu sayede bölgede emlak sahibi olanlar hem lüks bir villa ya da daireye sahip oluyorlar, hem de oturdukları süre içinde yatırımları onlara kazanç getirmeye devam ediyor.

Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi bir “hayaliniz” varsa, bu şekilde bir hayat sürdürmeyi düşünüyor, daha da önemlisi bunu “gerçekten” istiyorsanız, Kargıcak’ta bir ev sahibi olmak kesinlikle yaşam “kalitenizi arttıracaktır.”

 

“Biz sizin hayal ettiklerinizi gerçekleştirmeniz için buradayız.”

Home Emlak & Danışmanlık

 

Blog Arşiv